http://graanvarken.nl/uploads/images/Header/varkensindenatuur.jpg

De herkomst van het uitzonderlijke graanvarken...

In het Zuid-Westen van Frankrijk in de Aquitaine leven de Porc au Grains. Deze regio staat bekend om zijn zachte klimaat en wisselende landschappen. Hellingen, heuvels, bergen, hoogvlaktes van kalkgesteente, zandvlaktes, wijngaardhellingen, meren en de zee wisselen elkaar af. Vermaard om zijn gerenommeerde wijnen, de Grand Cru’s en gastronomische specialiteiten met o.a. truffels en patés. Bij een bezoek aan de Aquitaine lijkt het alsof de tijd stil gestaan heeft en de natuur ongestoord zijn gang heeft kunnen gaan. Traditie en ambacht zijn de sleutelwoorden als het op voeding uit deze streek aankomt.

De graanvarkens groeien op bij traditionele boeren. Deze boeren dienen zich te houden aan de reglementen van het Cahier des Charges en het Label Rouge keurmerk. De boeren laten de varkens lekker varken zijn. Ze kunnen in de wijde omgeving op hun gemak 'rommelen'. De biggetjes blijven bij de moeder als ze geboren zijn en zuigen ook uitsluitend bij hun eigen moeder.  De dieren groeien in alle rust op, en dat komt terug in de structuur en de smaak van het vlees.